วันเสาร์, พฤษภาคม 11, 2556

ฝึกปรือฝีมือการแปล : Eläkeläisten terveys parempi kuin ennen


Suomessa eläkeläiset ovat nyt terveempiä kuin aikaisemmin. Yli 65-vuotiaiden suomalaisten toimintakyky on muuttunut selvästi paremmaksi 20:n viime vuoden aikana. Näin kertoo tutkimus, jonka on tehnyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL. 

Tutkimuksen mukaan noin puolet yli 65-vuotiaista kokee, että he ovat vielä täysin työkykyisiä. Eläkeläiset voivat ehkä paremmin siksi, että he ovat tottuneet syömään terveellistä ruokaa ja harrastamaan liikuntaa. Myös tupakanpolton väheneminen on parantanut suomalaisten terveyttä. 

THL on kuitenkin huolestunut siitä, että eläkeläiset juovat enemmän alkoholia kuin aikaisemmin.Yle Uutiset selkosuomeksi  | yle.fi

Maanantai 18.03.2013
ในฟินแลนด์ ผู้สูงอายุวัยเกษียณในปัจจุบันมีสุขภาพดีกว่าในอดีต ร่างกายของชาวฟินแลนด์ที่มีอายุเกิน 65 ปีทำงานอย่างมีประสิทธิภาพมากขึ้นอย่างเห็นได้ชัดในช่วง20ปีที่ผ่านมา
จากการศึกษา พบว่าครึ่งหนึ่งของผู้ที่มีอายุเกิน 65 ปีรู้สึกว่ายังสามารถทำงานได้อย่างเต็มที่ต่อไปได้อีก พวกเค้ากล่าวว่าเหตุผลที่ทำให้มีแข็งแรงอาจมาจากการคุ้นเคยกับการรับประทานอาหารที่มีประโยชน์ต่อร่างกายและออกกำลังกายเป็นงานอดิเรก นอกจากนี้การลดการสูบบุหรี่ก็ยังช่วยส่งเสริมสุขภาพของชาวฟินแลนด์ให้ดีขึ้นอีกด้วย
อย่างไรก็ตาม THL มีความกังวลว่าผู้สูงอายุวัยเกษียณดื่มเครื่องดื่มแอลกอฮอล์มากขึ้นกว่าในอดีต

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น